Antologia-sarja käynnistyy: tilaa nyt kirja ennakkotilaajan etuhintaan!

Kuuden nykyrunoilijan antologia Sielun kestää kauan palata kotimaahansa (suom./toim. Rita Dahl) aloittaa kustantamon uuden sarjan: antologiat.

Sarjan ulkoasu poikkeaa hiukan kustantamon muista sarjoista, joita ovat modernit klassikot, nykyrunous ja pohjoismainen runous. Siinä missä modernit klassikot -sarjassa on kannen kuva-aiheena luontoelementtejä, antologioissa on jotain ihmisen tekemää. Tässä kirjassa on nyt paljon vaatteita.

Kirja sisältää kuuden nykyrunoilijan suomennoksia. Käännökset ovat syntyneet Galiciassa Espanjassa pidetyssä käännösrunotyöpajassa, johon Rita Dahl osallistui vuonna 2017. Mukana on pari galego-portugaliksi kirjoittavaa runoilijaa sekä asturiaksi, italiaksi, kiinaksi ja kroatiaksi kirjoittavat runoilijat. Jokaisella runoilijalla on suhde portugalin kieleen tai Brasiliaan.

Nykyrunouden käännöksien julkaiseminen on vaikeampaa kuin modernien klassikoiden, sillä tarjontaa on paljon, eikä ole helppoa löytää sellaista runoutta, joka kestää lukemista ja aikaa. Toisaalta käännösrunoutta ilmestyy niin sattumanvaraisesti että minkä tahansa nykyrunouden julkaisemisen on tärkeää.

Tässä antologiassa on jotain ajalle ominaista. Mukana olevat runoilijat ovat perinteisten ja tärkeiden runomaiden ulkopuolelta, ja yhtä runoilijaa lukuun ottamatta he kirjoittavat melko pienen kielen runoutta. He ovat kansainvälisiä, sillä on vaikea sanoa, edustavatko he omia maitaan, kulttuureitaan, kieliään vaiko vain itseään.

Rita Dahl suomentaa parhaillaan galicialaisen nuoren runouden antologiaa. Siinä pureudutaan vielä syvemmin yhteen Espanjan vähemmistökieleen ja sen runouteen.

Kirjaa voi tilata ennakkoon osoitteesta tommi@parkkokustannus.fi 25 euron hintaan (sis. postikulut). Tarjous voimassa tammikuun loppuun. Samalla kannattaa tilata muitakin kustantamon kirjoja.

Verkkokauppaan >>>