Tulossa vuonna 2021

Kustannusliike Parkko julkaisee vuoden 2021 aikana useita kiinnostavia kirjoja.

Maaliskuussa menee painoon walesilaisen Dylan Thomasin runojen valikoima Balladi pitkäsäärisestä syötistä (suom. Marja-Leena Mikkola). Thomas oli yksi 1930-50-lukujen tärkeimmistä englanniksi kirjoittaneista runoilijoista. Nyt ilmestyvä teos on Marja-Leena Mikkolan aiemman Thomas-valikoiman Rakkaus on viime valo jota puhutaan (Otava 1990) laajennettu ja tarkistettu painos. Käännösten uudet versiot kirkastavat kuvaa Dylan Thomasista modernina klassikkona.

Maaliskuussa valmistunee myös romanialais-ranskalais-saksalaisen Paul Celanin Lumen ääni (suom. Riikka Johanna Uhlig). Kokoelma on Celanin postuumina ilmestynyt kokoelma Schneepart vuodelta 1971. Celanin runoutta sävyttää ongelmallinen suhde saksan kieleen: monessa runossa kieli änkyttää ja kieli hajoaa dialogia huutavan ääneksi.

Dylan Thomasin ja Paul Celanin kirjoja voi tilata ennakkoon edulliseen 25 euron (sis. postikulut) hintaan. Tilaukset osoitteeseen tommi@parkkokustannus.fi

Muita tänä vuonna ilmestyviä kirjoja ovat meksikolaisen nobelistin Octavio Pazin Salamanteri (suom. Markus Jääskeläinen), islantilaisen Sigurður Pálssonin Runon ääntä etsimässä (suom. Tapio Koivukari) ja Jaan Kaplinskin runoutta esittelevä laaja teos, jonka suomentavat Anja Salokannel ja Pauli Tapio.

Lisätietoja ja tilaukset osoitteeseen tommi@parkkokustannus.fi