Syksyn 2024 uutuudet nyt kesähinnoin!

Kesä tarjoaa useimmille rentoa aikaa ja mahdollisuuksia lukemiseen. Nyt on hyvä tarttua myös käännösrunouteen. Myös syksyn lukunautintoihin kannattaa valmistautua.

Elokuun uutuuskirja on Fredrik Hertzbergin Kieleni ei ole sanoissa. Gunnar Björlingin elämä ja teokset (suom. Hannimari Heino ja Juhani Ihanus).

Gunnar Björling (1887–1960) on yksi merkittävimmistä suomalaisen modernin runon suunnannäyttäjistä ja yhä tärkeä esikuva sekä suomen- että ruotsinkieliselle nykyrunoudelle. Fredrik Hertzbergin kirjoittama, kautta aikojen ensimmäinen Gunnar Björling -elämäkerta tutustuttaa nyt entistä laajemmin Björlingin runomaailmaan ja avaa näkymiä hänen lähipiiriinsä, aikalaiskirjallisuuteen ja kulttuurihistorialliseen taustaan.

Palkittu teos valottaa kiehtovasti Björlingin persoonallisuuden eri puolia: nuorta sosialistia, aktivistia, opettajaharjoittelijaa, filosofia, profeettaa, mystikkoa, modernistia, vekselikeinottelijaa ja nuorempien runoilijoiden opastajaa. Teoksessa käsitellään myös ensimmäistä kertaa Björlingin homoseksuaalisuutta ja rakastumisia aiemmin tutkimattoman aineiston perusteella.   

Kirja ilmestyy elokuun lopussa, ja voit nyt tilata sen ennakkoon etuhintaan 30 euroa + toimituskulut! Tilaus sujuu kätevästi joko suoraan kustantajalta tommi@parkkokustannus.fi

Myös seuraavat syksyn kirjat ovat modernistisia klassikkoja. Amerikkalaisen Mark Strandin teoksen Yhden pyry ja muita runoja suomentaa Mika Saranpää. Kanadassa syntynyt yhdysvaltainen Mark Strand (1934–2014) julkaisi kaksitoista runokokoelmaa sekä muita teoksia. Tähän suomennosvalikoimaan on poimittu runoja useimmista hänen runokokoelmistaan sekä Pulitzer-palkittu Yhden pyry (Blizzard of One) kokonaisuudessaan. 

Guillaume Apollinairen vuonna 1913 ilmestyneen ranskalaisen modernin klassikon Alcoolsin suomentaa Janne Salo. Apollinaire (1880–1918) oli lyyrikko, prosaisti, näytelmäkirjailija, taidekriitikko, kubismin puolestapuhuja ja modernismin airut sekä aikansa merkittävimpiä eurooppalaisia kulttuurivaikuttajia. Alcools tutkii tietoisuuden värittömiä syvyyksiä ja halun löytymättömiä maastoja. Moniääninen ja -säikeinen kokoelma sisältää viisikymmentä runoa, joissa tekijä ottaa railakkaasti vapauksia klassiseen runomuotoon, aikaan, paikkaan ja aiheisiin. 

Strandin ja Apollinairen teokset voi tilata edullisesti ennakkoon 20 euroa + toimituskulut. Tilaukset suoraan kustantajan sähköpostiin: tommi@parkkokustannus.fi