Anna kulttuurilahja – tue käännösrunoutta!

Käännösrunouteen erikoistunut Kustannusliike Parkko hakee rahoitusta kolmelle vuonna 2023 ilmestyvälle käännösrunoteokselle. Kampanja toteutetaan osana Kansan Sivistysrahaston Kulttuurilahjaa. Sen kautta voivat sekä yksityiset henkilöt että yhteisöt ja yritykset antaa esimerkiksi joululahjan ja siten tukea suomalaista taidetta, kulttuuria ja osaamista.

Kustannusliike Parkon kampanja on voimassa 1.11. – 31.12.2022. Kampanja on osa Kansan Sivistysrahaston Kulttuurilahjaa, jonka kautta tuki menee suoraan hankkeille ilman hallinnollisia tai muita kustannuksia. Kansan Sivistysrahasto antaa oman osansa Kulttuurilahjaan tukemalla hankkeita 20 prosentin lisätuella jokaista lahjoitusta kohden.

Kustannusliike Parkolta ilmestyvät talvella 2023 amerikkalaisen W.S. Merwinin Siriuksen varjot ja muita runoja (suom. Kimmo Räntilä), intialaisen Jeet Thayilin Nämä virheet ovat oikein (suom. Aki Salmela) ja israelilais-kreikkalais-suomalaisen Rami Saaren Sateen jalkapohjat (suom. Minna Tuovinen).

Runoilija, tietokirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja Tommi Parkon kustannusliikkeestä on muutamassa vuodessa tullut merkittävä käännösrunouden kustantaja. Tarkoituksena on edelleen edistää käännösrunouden näkyvyyttä Suomessa. Parkko on myös useasti palkittu työstään, erityisesti käännösrunouden edistämisestä.

Kustantamo on tähän mennessä julkaissut kaksitoista käännöskirjaa, ja vuonna 2023 on tulossa 4–7 uutta teosta. Käännösteokset toimitetaan huolella, ja toiminnan ytimessä on aina suomentajan työ. Jokainen käännösrunoteos työllistää suomentajan ja graafisen suunnittelijan.

Osallistuminen vastikkeettomaan kampanjaan mahdollistaa uusien käännösrunoteosten julkaisemisen. Kustantamon jo julkaistuja kirjoja voi tilata verkkokaupasta tai ostaa esimerkiksi Rosebudin, Niteen, Akateemisen kirjakaupan ja Sammakon kirjakaupasta.

Lisätietoja:
tommi@parkkokustannus.fi
www.parkkokustannus.fi
www.kulttuurilahja.fi

Kampanjan sivuille: kulttuurilahja.fi