YRITYS

Kustannusliike Parkko julkaisee käännösrunoutta eri kielistä ja erilaisia runouteen liittyviä projektikirjoja. Kustantamo on kiinnostunut erityisesti Suomessa vähemmän harrastetuista Euroopan alueista, mm. itäisen ja keskisen Euroopan runouksista.

Käännöskirjojen ohella kustantamo julkaisee erilaisia runouteen liittyviä projektikirjoja, kuten antologioita, poeettisia tekstejä ja runouteen liittyviä tietokirjoja. Runokokoelmia kustantamo ei julkaise. Vuodesta 2018 alkaen kustantamo julkaisee pari kirjaa vuodessa.

Kustannusliike Parkko on runoilija, tietokirjailija ja luovan kirjoittamisen opettaja Tommi Parkon kustantamo. Parkko on julkaissut kolme runokokoelmaa, joista viimeisin on Pelikaani (Savukeidas 2011) ja kolme tietoteosta, joista viimeinen on luovan kirjoittamisen oppikirja Intohimoa ja millimetripaperia (Avain 2016).

Aiemmin Parkko on julkaissut käännösrunoutta Kustannusliike Nihil Interitin nimissä. Kustantamo julkaisi toistakymmentä käännöskirjaa Kreikasta, Virosta, Japanista, Italiasta ja Sloveniasta.

Parkko opettaa runoutta sekä aloittelijoille että edistyneille kirjoittajille. Hän myös pitää esitelmiä ja alustuksia runoudesta.

Ehdotuksia julkaistaviksi teoksiksi ja esiintymispyynnöt voi tehdä osoitteeseen tommi@parkkokustannus.fi